Skip to content

Amorphophallus konjac másnéven Ördögnyelv

Az ördögnyelv, vagyis a glükomannán tudományosan igazoltan, biztonságosan, mellékhatások nélkül képes segíteni a felesleges kilók leadásában. Igazolást nyert, hogy csökkentett energiatartalmú étrend mellett az ördögnyelv-kivonat megfelelő mennyiségben alkalmazva támogatja a testsúly csökkentését. 

Az ördögnyelv hatékonyan segíti elő a súlycsökkenést, mivel hosszú ideig marad a gyomorban, aminek hatására jóllakottnak érezhetjük magunkat. 

Kiváló méregtelenítő, salaktalanító gyógynövény, a vércukor és inzulinszint ingadozását is megakadályozza, csökkenti a káros koleszterinszintet, és javítja az emésztést.

A növényi rostjai saját súlyuk 2-300-szorosát is képesek megkötni, ezzel segítik a gyors és látványos fogyást. A rostok eltelítik a gyomrot, csökkentik az étvágyat, és A testsúlycsökkentés mellett azok számára is ajánlott kúraszerű fogyasztása, akiknek nincs rendben az emésztése, elhúzódó hasmenéstől vagy székrekedéstől szenvednek.

A glükomannán igen hatékonyan támogatja a fogyókúra eredményességét. Folyadékkal együtt fogyasztva képes akár sokszorosára is megduzzadni, így csökkentve az éhségérzetet, ezáltal a kalória-bevitelt is.

A hatékony fogyás egyik legfontosabb segítői a rostok. Az ördögnyelvből kivont rost (glükomannán) világszerte az egyik legnépszerűbb fogyókúrás hatóanyag, mely hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolta.

Mi az az Ördögnyelv?

A Ördögnyelv egy Ázsiában őshonos növény, konjaknak is hívják. Már a gésák is fogyasztották karcsúságuk megőrzése érdekében. Az ördögnyelvet régóta használják a japán, indonéz és thai konyhában. Nem véletlenül kevés az elhízott ázsiai…

Valójában egy csodaszép növény, aminek az illata egyáltalán nem bizalomgerjesztő. Virágának dögszagra emlékeztető átható „illata” van. Ennek oka, hogy a természetben a legyek porozzák be a virágait, a szag azok odacsalogatását segíti elő.

 


A növény fő hatóanyaga, a glükomannán, a gyökerében, vagyis a gumójában található. Nem tudni, hogy ennek köszönhetően, vagy pedig a gumóból kibújó meseszép virága miatt nevezik hétköznapi nyelven csodagumónak.

Távol-Keleten felismerték méregtelenítő hatását is, de a cukorbetegség kezelésében is értek el eredményeket vele, hiszen a glükomannán lassítja a szénhidrátok felszívódását.

Fogyasztásával hatékonyan lehet karcsúsodni, hiszen megköti a zsírokat. Hatására csökken az éhségérzet és felszívja a gyomorsavat is. A zsírok kalóriaértékei így csökkennek, mivel nem emésztődnek meg, és a rostokkal együtt távoznak a szervezetből. Tulajdonképpen normálisan lehet mellette étkezni és élni. Az ördögnyelv kiváló koleszterin- és vércukorszint csökkentő is. A végeredmény az, hogy a szervezet saját zsírraktáraiból nyeri a működéséhez szükséges energiát.

Az igazsághoz azonban az is hozzá tartozik, hogy a megfelelő testsúlycsökkentés eléréséhez az ördögnyelv kúra alatt legalább napi három liter folyadékot szükséges inni: a folyadék ugyanis háromszorosára duzzasztja az ördögnyelv hatóanyagát, és ez rostként halad át az emésztőrendszeren, közben megtisztítva azt. Növeli a telítettségérzését és csökkenti az étvágyat.

A székrekedés ellen is jó az ördögnyelv kapszula?

Rengeteg nő – és férfi – nem csak a túlsúllyal küzd, hanem a székrekedéssel is. Annak a kezelésére is jó megoldás az ördögnyelv természetes hatóanyaga, amivel úgy távoznak a nemkívánatos salakanyagok, hogy hasmenéstől nem kell tartani. Megtisztítja a beleket a korábbi lerakódásoktól és visszatérhet a rég nem ismert normális emésztés, a tisztább és hatékonyabban működő szervezet.

Eközben a test olyan hasznos ásványi-anyagokkal és vitaminokkal gazdagodik, amelyek a legtöbb elrontott diéta során kiürülnek a szervezetből, ilyen a kálium, a kalcium, a magnézium és a vas. 

Mindezek mellett pedig fontos ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, káliummal, kalciummal, magnéziummal és vassal.